luni, 6 februarie 2012

Cele mai vandute produse online

V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai vandute produse online la nivel global?

Se stie ca dincolo de o sursa de informatii gratuite si un mijloc de divertisment, internetul este si o uriasa piata pe care se cumpara si se vand zilnic produse in valoare de milioane de dolari.

Din statisticile marilor site-uri de licitatii online, al site-urilor comerciale sau al unor intermediari de plati online, s-a reusit sa se stabileasca cele mai vandute produse pe internet.

Iata in cele ce urmeaza un top al acestor produse:

    * Carti si reviste

Librariile online din intreaga lume par sa fie pe val. La nivel mondial exista si va exista mereu setea de informatie sub diverse forme. Cum multi tineri folosesc deja internetul in scopuri distractive isi aleg si materialele didactice tot online si au dat batutul librariilor clasice pe cautarea online a cartilor de care au nevoie, in doar cateva clickuri pot comanda revista sau cartea care ii intereseaza. Si sa nu credeti ca doar elevii sunt interesati sa cumpere carti online…

    * Componente PC

Sunt a doua categorie de produse, cele mai populare printre clientii online, dupa carti si reviste. De ce sa mai pierzi vremea si sa colinzi pe la toate magazinele IT din oras, cand din cateva clickuri poti compara preturile si produsele din zeci de magazine online de hardware, fara sa fii nevoit sa te ridici din fotoliu?

    * Softuri

Unele le poti downloada gratuit dar pentru altele trebuie sa platesti. Chiar daca in Romania clientii nu se dau in vant dupa achizitionarea de softuri iar pirateria este inca mare, in SUA si Europa piata de software este o industrie infloritoare.

    * Haine

Se cauta in special acele haine care se gasesc greu in magazinele stradale. Exista site-uri specializate pe anumite nise cum ar fi moda vintage sau hainele pentru supra-ponderali, de asemeni exista designeri amatori care isi vand propriile creatii, mai mult sau mai putin originale.

    * Jocuri video si jucarii
    * Cosmetice si produse de ingrijire personala


Pentru cosmetice si produse de ingrijire personala exista chiar retele MLM ce functioneaza aproape exclusiv online, in care membrii sunt incurajati sa cumpere produse la un pret preferential, sunt incurajati sa aduca noi membri de pe urma carora primesc anumite comisioane, nu intram acum in detalii.

    * Electronice si electrocasnice
    * DVD-uri si CD-uri cu muzica si filme


In Romania sunt aproape incredibil dar in occident legislatia si mentalitatea au facut ca pirateria sa fie mult mai redusa decat la noi si multi consumatori prefera sa cumpere CD-urile si DVD-urile originale astfel incat aceste produse sunt in topul celor mai vandute produse pe internet. Probabil ca in viitor lucrurile se vor schimba si la noi in acest sens.

    * Bijuterii
    * Produse de birou
    * Decoratiuni interioare
    * Flori


Acestea sunt cele mai vandute produse online din ultimii ani. Ele au generat tranzactii de 3 miliarde de dolari anual, la nivel mondial, din care cartile, softurile, CD-urile cu muzica si DVD-urile cu filme, reprezinta 26% din total.

Internetul a revolutionat comertul, cu un site poti accesa o piata uriasa, fara mare efort si fara costuri exorbitante. Acest fenomen este inca la inceput si va fi interesant de urmarit evolutia sa in urmatorii ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu