marți, 10 mai 2011

Salariul net s-a majorat in luna martie cu 79 lei

Salariul mediu brut a fost de 2.056 lei in martie, in crestere cu 5,8% fata de luna precedenta. Salariul mediu net s-a situat la 1.493 lei, marcand un avans de 79 lei.

Datele INS citate de HotNews.ro arata ca majorarile salariale s-au datorat acordarii de prime, sume din profitul net si din alte fonduri si realizarilor de productii mai mari sau incasarilor mai mari. Cele mai generoase salarii nete au fost acordate in industria tutunului (5.001 lei). La polul opus, s-au situat veniturile salariatilor din hoteluri si restaurante (839 lei).

In industria fabricarii produselor din tutun s-a inregistrat cea mai mare crestere salariala, de 32%. In intermedieri financiare, remuneratiile au crescut cu 29,8%. Totusi, in activitatile auxiliare intermedierilor financiare s-au constatat cele mai mari scaderi, de 20,8%.

"La stat", salariile din invatamant au crescut cu 4,8%. Salariile celor din sanatate si asistenta sociala au urcat cu 1,4%. In acelasi timp, administratia publica a inregistrat o usoara scadere a salariului mediu net comparativ cu luna anterioara, de 0,2%.

Un comentariu: