duminică, 8 mai 2011

Sirieni interesati de proiecte romanesti

Investitorii sirieni sunt interesati de dezvoltarea unor proiecte turistice in Constanta si in Poiana Brasov, a declarat recent pentru Agerpres ambasadorul Republicii Arabe Siriene la Bucuresti, ES dr. Walid Othman, la seminarul economic Siria-Romania.

"Siria este interesata de consolidarea cooperarii cu Romania, in special in domeniul economic, investitional si turistic. In sectorul turistic, investitorii straini pot dezvolta proiecte in Constanta, pe litoralul romanesc, sau in Poiana Brasov, deoarece astfel de zone detine si Siria, iar investitorii au experienta", a afirmat ambasadorul sirian la Bucuresti.

Siria mai este interesata sa dezvolte un proiect strategic de transport al energiei electrice prin extinderea proiectului cablului submarin care leaga Romania de Turcia, precum si dezvoltarea acestuia in statele arabe.
pensiune turistica

Romania si Turcia sunt angajate in proiectul cablului submarin care leaga cele doua state, iar Siria poate dezvolta in continuare acest proiect si poate lega statele din zona araba.

Ideea realizarii proiectului cablului submarin a fost obiectul unor intelegeri preliminare intre autoritatile din Romania si Turcia si are in vedere facilitarea comertului cu energie electrica intre cele doua tari, in principal pentru satisfacerea nevoilor de consum de electricitate in crestere din Turcia, precum si valorificarea potentialului de productie pentru export din Romania, potential in crestere semnificativa prin noile proiecte de tip greenfield din Dobrogea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu