miercuri, 20 aprilie 2011

Alegeti serviciile de webdesign!

Domeniul internetului, chiar si in Romania, a continuat sa creasca in perioada de recesiune. O crestere franata de dificultatile financiare ale firmelor si investitorilor, ramane totusi o evolutie, in contextul in care majoritatea sectoarelor au involuat.

Deoarece internetul in Romania nu este o piata matura, ajunsa la saturatie, ca in statele dezvoltate Europene. Potentialul este inca ridicat, internetul reprezentand inca ceea ce acum 18   20 insemna pamantul pentru un intreprinzator cu simtul banului.

Ceea ce este cu adevarat seducator daca alegeti aceasta afacere este ca puteti castiga oricat de mult, plecand de la investitii minime.  The sky s the limit  spuneau (si inca spun) americanii. In acest caz, singurele limite sunt date de creativitatea si de spiritul dumneavoastra de afaceri.

 Bine, dar eu nu am cunostinte de webdesign . Cunostintele de webdesign constituie o cerinta preferabila, dar nu obligatorie pentru succesul afacerii. Nu uitati: dumneavoastra sunteti dezvoltatorul afacerii, nu si webdesigner-ul. Chiar presupunand ca stapaniti excelent domeniul, daca gestionati bine afacerea ati putea ajunge, in scurt timp, sa aveti clienti cat pentru o armata de webdesigner-i. Cunostintele va ajuta, intr-adevar, pentru a stabili coordonatele generale, strategia afacerii, detaliile ofertei si pentru a avea control asupra calitatii serviciilor oferite. Daca nu aveti deja astfel de cunostinte, va puteti insusi rapid notiunile de baza in domeniu, calea cea mai facila fiind apelarea la un curs de specialitate. Ideea este sa apelati la ajutor de specialitate atat cat este necesar pentru a ajunge in acel punct din care veti putea progresa singur(a).

Investitii necesare   in acest caz, investitiile sunt foarte reduse. Va sunt necesare:

-    un sistem de operare nu foarte performant, dar nici basic (sistem pe care probabil ca deja il aveti);
-    licente pentru aplicatiile utilizate (Dreamweaver pentru programare, Photoshop pentru grafica ar fi un minim necesar);
-    cheltuieli pentru o pregatire minima in domeniu, daca nu o aveti deja;
-    domeniu si gazduire pentru site-ul propriu; cheltuieli pentru crearea si optimizarea sa, daca nu vi-l construiti singur(a).

In privinta platii webdesigner-ilor, nu va faceti probleme: se merge pe baza de contract de colaborare.

Dificultatile principale ale afacerii sunt la inceput: cum va faceti cunoscut si cum castigati increderea clientilor. Cum realizati aceste lucruri? Prin sistemul de relatii si prin SEO (optimizare   Search Engine Optimization) obtineti vizibilitatea. Increderea potentialilor clienti o veti castiga dupa crearea si trecerea in portofoliu a primelor site-uri.

"Daca este asa de simplu iar costurile asa de mici, webdesigner-ii ofera aceste servicii direct, doar pe cont propriu. De ce ar mai lasa o parte din bani firmei?"

Exista si webdesigner-i care lucreaza direct cu clientii, dar multi nu fac asa. De ce?

Pur si simplu fiindca unii dintre ei nu au suficient spirit intreprinzator si viziune asupra afacerii, fiindca nu reusesc sa imbrace totul intr-o forma vandabila, sa-si creeze o oferta si sa-si gaseasca singuri clienti, chiar daca, din punct de vedere tehnic, pot fi profesionisti de top.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu