joi, 21 aprilie 2011

MOL ia in concesiune o parte din petrolul Romaniei

Grupul MOL va scotoci dupa petrol romanesc in apropierea granitei cu Ungaria. Compania a incheiat acorduri de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale din Romania pentru trei perimetre de explorare, arata Hotnews.

Dreptul de exploatare a fost castigat inca de anul trecut de un consortiu format din MOL si Expert Petroleum, insa cea mai mare cota de participare, respectiv 70%, este detinuta de MOL.
In total au fost concesionati 3.434 kilometri patrati pe o perioada initiala de trei ani si o faza optionala de trei ani. Programul de lucrari cuprinde masuratori seismice 2D si 3D, urmate de foraje. Pe langa un potential bun de petrol si gaze, unele perimetre au si potential de resurse neconventionale.
"Grupul MOL are planuri de investitii pe termen lung in Romania. Derularea proiectelor de Upstream in Romania este in deplina concordanta cu procesul de dezvoltare a retelei noastre de benzinarii si a facilitatilor logistice", a declarat Szabolcs Ferencz, CEO MOL Romania.
MOL este o companie ungureasca, detinatoare a 5 rafinarii in Ungaria, Slovacia, Croatia si Italia. De asemenea, sub sigla MOL se afla peste 1600 benzinarii in Europa, din care 126 in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu