sâmbătă, 23 aprilie 2011

O zi din viata unui manager

Se trezeste mai devreme de ora 6, locuieste aproape de sediul bancii, iar la ora 7 este deja in biroul sau din apropiere de Piata Victoriei. Asa incepe o zi din viata lui Laszlo Diosi, bancherul care acum cinci ani a renuntat la Ungaria pentru a prelua conducerea subsidiarei locale a OTP Bank.

Laszlo Diosi ajunge la birou la ora 7, fiind printre primele persoane care intra in banca si isi termina ziua intre orele 20 si 22. Dimineata nu mananca, dar bea un espresso si ia vitamine. Primele doua ore ale diminetii sunt in general linistite, povesteste Diosi, mentionand ca profita de aceasta perioada pentru a-si procesa ideile. Totodata, dimineata, seful OTP citeste ziarele si presa online.

Linistea din biroul bancherului de la OTP este, curand, preschimbata intr-un cadru de intalniri si discutii.

Imi petrec majoritatea timpului la mine in birou pentru ca este transparent si racoros, iar intalnirile sunt mai scurte din cauza temperaturii”, afirma amuzat Diosi. “Incerc sa limitez intalnirile, dar intarzieri de la 10 minute pana la o ora pot sa apara in agenda mea pentru ca nu renunt la calitate pentru viteza. Daca avem de discutat, atunci discutam”, a explicat el.

Principala sarcina a lui Laszlo Diosi, ca CEO al OTP Bank Romania, o reprezinta controlul si managementul riscurilor din banca. Astfel, majoritatea activitatilor sale se concentreaza in jurul acestui obiectiv.

Diosi incearca sa isi pastreze o agenda organizata, insa mentioneaza ca exista si zile in care agenda este data peste cap de alte sarcini
In total, intr-o saptamana am aproape 50 de intalniri si discutii. Practic, ma intalnesc si discut cu aproape toata lumea din banca”, sustine bancherul de la OTP.

Marti este ziua in care seful OTP are intalniri cu adjunctii sai, miercurea este o zi dedicata intalnirilor cu managementul bancii, comitetul de risc sau cu conducerea altor divizii din banca. Agenda de joi a bancherului este ocupata cu aproximativ 20 de intalniri cu persoane din banca a cate 30 de minute fiecare.

Pranzul este inlocuit din agenda bancherului de un alt espresso, iar finalul zilei este ocupat cu verificarea e-mailului. "Primesc zilnic aproximativ 200 de e-mailuri pe care le verific, in general, dupa ora 19, dupa care ma duc acasa, intre orele 20 si 22", explica Diosi.

Bancherul aflat la conducerea subsidiarei locale a grupului ungar OTP a inceput in urma cu un an sa invete limba romana.

"Cel mai dificil moment pentru mine apare de trei ori pe saptamana, atunci cand am lectiile de romana pentru ca atunci situatia se schimba si nu mai sunt eu cel care detine controlul. Fiecare lectie dureaza o ora si jumatate, dar am decis sa investesc mai mult in a invata bine limba Romana, iar rezultatele o sa se vada in curand", explica seful OTP.

Diosi pune accent si pe timpul sa liber, desi limitat, pe care incearca sa il foloseasca pentru a se relanxa. Nu ii place sa fie deranjat in timpul liber, decat daca este urgent, iar in acest caz cel mai bine este sa fie cautat printr-un sms. "Cand nu sunt la birou prefer sa fiu deconectat, iar cand sunt la birou, atunci sunt acolo 150%. Colegii mei stiu ca cel mai bine este sa imi dea un sms pentru a ma suna nu este o varianta buna", afirma bancherul. Seara, Diosi se relaxeaza fumand un trabuc sau prefera chiar sa se joace pe calculator.

Laszlo Diosi a preluat conducerea OTP Bank Romania in primavara anului 2007, dupa ce anterior s-a aflat la conducerea diviziei de retail din cadrul subsidiarei locale a OTP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu