duminică, 10 aprilie 2011

Modalitati sa iti faci propria afacere

Pentru multi oameni visul suprem este sa-si construiasca propria afacere. Pe masura ce tot mai multi oameni sunt concediati si trimisi in somaj fara prea multe menajamente, trebuie luat in considerare faptul ca acum este un moment bun pentru o initiativa pe cont propriu.

Sunt vremuri grele pentru companii, insa nu imposibile.

Daca supravietuiesti in aceste conditii, cand economia isi va reveni vei fi cu un pas inaintea tuturor, scrie Shine, care a intocmit si o lista cu cinci sfaturi pentru inceperea unei afaceri:

1. Pune bazele legale

O afacere trebuie pusa pe picioare din punct de vedere legal, mai intai. Astfel, unele dintre cheltuieli de instalare vor putea fi decontate.

Apoi, deschide un cont bancar pe firma cea noua. In acset fel, banii proprii si cei ai firmei nu se amesteca si poti vedea clar de ce bani dispui atunci cand vei avea de luat decizii de afaceri.

In fine, daca iti instalezi biroul in casa, ai grija sa faci acolo doar activitati dedicate firmei. Este foarte important din punct de vedere psihologic sa iti separi munca de viata personala.

2. Construieste si mentine o imagine de profesionist

Pentru a te asigura ca esti luat in serios, trebuie mai intai sa te iei tu in serios. Ai grija sa proiectezi imaginea unui profesionist de incredere si consecvent. Nu-ti lasa copiii sa raspunda la telefonul de serviciu. Nu amesteca relatiile sociale cu cele profesionale.

In plus, acum poti incepe sa pregatesti materiale care explica talentele, produsele sau serviciile tale.

Gandeste-te cum iti poti face publicitate ieftin, gandeste-te la persoanele pe care le cunosti si care te-ar putea ajuta si incearca sa gasesti un curs seral sau la fara frecventa pentru o specializare pe noul domeniu.

3. Gandeste-te la finantare

Finantarea afacerii este o chestiune spinoasa, insa trebuie sa tii cont ca poate veni din mai multe surse: poti sa iei bani din contul de economii, din salariu, o mostenire, "donatii" de la prieteni si familie sau chiar vanzand ceva ce ai, dar nu "produce".

4. Planuieste si investeste in asigurari

E o miscare "desteapta" sa iti asiguri afacerea si sa incepi sa-ti platesti contributiile la stat. Sunt reguli specifice, asa ca fa-ti singur temele de acasa si apoi vorbeste cu un contabil.

5. Extinde-ti afacerea

Cand esti la inceput, e o idee buna sa te ai doar pe tine in grija. Cu toate acestea, in functie de cat de bine iti merge, poate ca la un moment dat este cazul sa te extinzi, angajand pe cineva.

Poti sa primesti ajutor dezinteresat si de la familie, insa cel mai bine poti sa te "desfasori" cand platesti pe cineva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu